Gulasz boczniakowo-chrzanowy wegański z pokrzywą

Gulasz boczniakowo-chrzanowy wegański

6

I znowu zaczęło się internetową inspiracją chrzanowo orzechowego gulaszu z boczniakami http://zielenina.blogspot.com/2011/03/chrzanowo-orzechowy-gulasz-ziemniaczany.html, Lubię inspirować się pomysłami , a potem potem robić po swojemu. Lubię te kuchenne inspiracje .

Choć powiem szczerze kręci mnie też temat odżywiania się praną , choć chyba bardziej w zakresie braku konieczności jedzenia i picia , a nie konieczności odrzucenia całego jedzenia . W każdym razie nie teraz.

Teraz byłabym szczęśliwa gdym nie musiała jeść , a idąc do lasu mogła delektować się tym czym on chce mnie poczęstować . Czy to tylko marzenia …. zobaczymy .

 

A gulasz …

  1. Najpierw podsmażyłam na oleju pokrojone w paski boczniaki 250 gram , tak z 10 minut .1

  2. Potem zdjęłam je z palelni, dadałam oleju i pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszkliłam ją .

  3. Dodałam do cebuli ok. 1 kg obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków, 2posypałam przyprawą do płowa (moja ulubiona , przywożę ją z Rosji , można użyć soli, papryki , co kto lubi) i lekko podsmarzyłam. 4

  4. Przełożyłam do garnka, dodałam boczniaki , jeden pokrojony pomidor, zalałam ok 1,5 litra wody i gotowałam do czasu aż ziemniaki bedą miekkie.

  5. Dodałam świeżą pokrzywę pokrojoną i 5pół kartonika sosu sojowego z chrzanem (chrzanu utarłam łyżeczkę świeżego i 2 łyżeczki ze słoika ) . Zagotowałam . 3

  6. Spróbowałam

  7. Doprawiłam do smaku

  8. i zjadłam zagryzając kiszonym ogórkiem.

 

Smacznego.

 

Składniki :

tacka boczniaków 250 g

1 cebula

1 kg ziemniaków

pomidor

przyprawy, sól

świeża pokrzywa

chrzan

sos sojowy

 

Loading Facebook Comments ...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *